Thursday, January 31, 2013

Fotosüüdistus aka fototõend!

Klõpsasin tõenduseks ja suuvesistamiseks foto äsja ahjust "saabunud" forellist.
Forelli ostsin soodushinnaga ning fileena.

Valmistamisviis: 

Natuke sidrunit
Jahvatatud pipart
Jahvatatud meresoola
sidrunipipart
1 muna 
(riiv)juustu

Ahi sooja! Temperatuuril u 200kraadi.

Puhastasin forelli pindluudest. Kuna mul spetsiaalseid pinsette polnud kasutasin selleks täitsa tavalisi kulmupinsette, mis vast pea igal naisterahval ikka kodus leidub.
Forell luudest puhastatud, pigistasin veidike sidrunimahla ning hõõrusin selle kala sisse, et see võimalikult palju ja kiiresti ka sisse imbuks. Ei pannud seda palju, vaid veidi. Sidruniga liialdades võib kala maitse aga hoopis tappa.

Raputasin peale jahvatatud meresoola (eelistan toitudele lisada meresoola ning seega on olnud superleid poelettidel meresool jahvatatud kujul), siis jahvatatud pipart ning viimaseks veidi-veidi sidrunipipart. Hõõrusin needki kala sisse ning lasin veidi seista (u5-7 min). Tegelikkuses oleks võinud veelgi rohkem seista, et maitsestuks paremini, kuid mul oli isu suur ei raatsinud väga maitsestuda lasta. Maitsestatud filee tõstsin fooliumile ning tõstsin fooliumi ääred üles.

Samal ajal, kui kala nö maitsestus riivisin oma juustu jääki (mis külmkappi oli seisma jäänud). Kuna ma tõepoolest ei kaalunud seda enne, siis ei oska öelda, palju seda täpselt veel oli. Riivituna sai sellest umbes kaks-kaks pool peotäit juustu. Juust riivitud, kloppisin lahti ühe muna ning lisasin hääästi vähe soola ja tsipake pipart. Lisasin lahti klopitud munale juustu ning segasin. Juustu-muna segu lisasin maitsestatud fileele.

Fileel lasin olla kusagil 30 minutit ahjus. Seniks kuni juust saavutab ilusa kuldpruunika värvuse ning filee kauni roosa värvi.

Filee tuli suurepärane! Veidi oleksin siiski pidanud laskma tal maitsestuda. Kuna mul ei olnud mahti garniiri valmistada, lisasin lihtsalt külmikus olevat Felixi sinepi-mee kastet.. mmmmm :)

Ilusat kala-neljapäeva!

No comments:

Post a Comment